Home > General > Torna la complaença als mercats financers

Torna la complaença als mercats financers

22/07/2021

La sessió d’ahir es va caracteritzar per forts increments en la renda variable, sobretot a l’europea. L’Euro Stoxx-50, índex que aglutina les 50 empreses principals del continent, va pujar un 1,78%, situant-se per sobre del nivell dels 4.000 punts. Les borses que van tenir un millor comportament van ser l’espanyola i la italiana, ja que l’IBEX-35 es va apuntar un 2,50% mentre el FTSE MIB va guanyar un 2,36%.
A Wall Street els índexs també continuaven recuperant-se del cop de dilluns, incrementant-se l’S&P-500 un 0,64% en horari de tancament europeu. Les petites empreses, representades pel Russell-2000, eren les que més augmentaven amb un 1,70% de guany.
Als Estats Units es va publicar l’evolució dels inventaris de cru setmanals de l’AIE que, trencant la tendència dels anteriors mesos, van sorprendre negativament en presentar un augment en comptes de la reducció que s’esperava. Tanmateix, l’apetit pel risc va fer que el preu de l’or negre es disparés més d’un 4%, situant el WTI en 70 dòlars per barril i el Brent en 72.
Els resultats del segon trimestre continuaven força sòlids i algunes de les empreses que van rendir comptes ahir van ser J&J, ASML, Coca-Cola i Verizon, totes elles amb un benefici per acció del segon trimestre superior al previst per part del consens.
Per acabar, el dòlar corregia respecte a l’euro, prenent un respir respecte als dies anteriors i situant el tipus de canvi eurodòlar en 1,1793.

Categories: General Tags: