Home > General > Recuperació de bona part de les caigudes

Recuperació de bona part de les caigudes

21/07/2021

Ahir la renda variable europea va recuperar part del terreny perdut el dia anterior, cotitzant amb augments moderats. L’Euro Stoxx-50 va tancar amb una alça del 0,71% en 3.956 punts, en línia amb la resta de selectius del vell continent.
D’altra banda, les borses nord-americanes també cotitzaven a l’alça, amb l’índex de volatilitat baixant més d’un 10%, que feia evident certa estabilitat posterior al creixent temor a una reobertura econòmica més lenta del previst en la sessió prèvia. L’S&P-500 obtenia guanys de prop de l’1,50%, destacant principalment l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que s’incrementava més d’un 2,60%.
La renda fixa continuava situant-se en nivells mínims de varis mesos, mostrant un aplanament de la corba de tipus d’interès. El bo del Tresor americà a 10 anys tenia un rendiment de l’1,21% i el Bund alemany, del -0,41%.
Quant a la macroeconomia, Alemanya va anunciar un IPP mensual de l’1,3%, superior a les estimacions de l’1,1%. Tanmateix, l’indicador d’inflació es va situar dues dècimes per sota de l’anterior publicació. També es va publicar la taxa de préstecs preferencials de la Xina, que es va mantenir en el 3,85%. La presentació de resultats empresarials del segon trimestre del 2021 va continuar amb noms importants com Netflix, United Airlines o Philip Morris.
En el mercat de divises l’euro continuava perdent força respecte al dòlar, situant el tipus de canvi eurodòlar en 1,1773. Per acabar, el bitcoin trencava a la baixa la barrera dels 30.000 dòlars.

Categories: General Tags: