Home > General > Millora generalitzada en l’activitat del sector serveis a Europa

Millora generalitzada en l’activitat del sector serveis a Europa

08/04/2021

Ahir vam iniciar el dia amb diverses publicacions de PMI, indicador de la tendència de l’activitat econòmica que té una escala de 0 a 100, i va ser 50 el valor neutral a partir del qual es considera que hi ha expansió econòmica. El PMI del sector serveis va incrementar respecte a l’anterior lectura a gairebé tots els països que van publicar l’indicador i a més, va sorprendre positivament als inversors per un resultat millor al que esperaven els analistes. A Espanya, França i la Zona Euro la dada encara se situa per sota de la barrera de 50, en 48,1, 48,2 i 49,6 respectivament. En el cas d’Alemanya se situa en 51,5. Regne Unit va ser el país que va decebre ja que, tot i millorar, el PMI es va situar per sota de les estimacions en 56,3.
La IATA, l’associació mundial d’aerolínies, va apuntar que el trànsit de passatgers es va desplomar un 89% el febrer passat respecte a l’any anterior i de moment, no veuen senyals de recuperació.
Les borses europees van tancar en negatiu i van deixar la referència Eurostoxx 50 un 0,34%, a l’expectativa de la publicació de les actes de la reunió del FOMC, mentre les borses americanes també cotitzaven amb to pessimista, destaca la caiguda del Russell 2000 del 1,44%. L’euro es canviava per 1,1882 dòlars, cosa que suposava una variació del 0,07% en el tipus de canvi.

Categories: General Tags: