Home > General > Possible acord global per gravar els beneficis empresarials

Possible acord global per gravar els beneficis empresarials

07/04/2021

El banc central de Xina va anunciar que limitarà l’endeutament imposant restriccions en les concessions de crèdits. Remarquem que el crèdit porta una clara tendència a l’alça al país. Al vell continent la taxa d’atur es va situar en 8,3%, dos dècimes per sobre de l’esperat. Pel que fa a la vacuna d’AstraZeneca, el president de l’equip d’avaluació de l’Agència Europea del Medicament va afirmar que veu relació entre el medicament i la formació de trombosi que alguns pacients han experimentat. D’altra banda, el Fons Monetari Internacional va millorar la projecció del creixement mundial al 6%, si aquest pronòstic acaba cristal·litzant hauríem de tornar a la dècada dels 70 per trobar un creixement global tan accelerat. També destaquem que Estats Units i Europa estan conversant per estudiar la possibilitat d’implantar una taxa impositiva mínima global a empreses. L’Eurostoxx 50 va tancar la sessió en 3.970 punts i va augmentar un 0,61%. La resta de selectius europeus també van presentar un comportament positiu. A Estats Units les alces van ser més moderades després de l’eufòria del passat dilluns, el S&P va pujar un 0,20% i es va situar en 4.086 punts. En el mercat de matèries primeres tant el petroli Brent com el WTI s’apuntaven un alça al voltant del 2%, situant el preu del barril en 63,2 dòlars i 59,8 dòlars respectivament. El preu de l’or se situava en 1.745 dòlars/ozt. El dòlar cotitzava en 1,1850, deixant-se un 0,33% respecte a l’euro.

Categories: General Tags: