Home > General > El Senat dona llum verd al pla d’estímul

El Senat dona llum verd al pla d’estímul

09/03/2021

Les borses americanes van reaccionar de manera mixta el primer dia de negociació després de l’aprovació per part del Senat del programa d’estímul del president Joe Biden. A tancament europeu el Nasdaq cedia mentre que el Dow Jones i el Russell-2000, compost per empreses que es veuran molt més beneficiades per la tornada a la normalitat, s’incrementaven prop d’un 1,50%. Recordem que la injecció de liquiditat impulsada pel govern demòcrata ascendeix a un import d’1,9 bilions de dòlars i està adreçada a impulsar la recuperació de la crisi econòmica derivada de la Covid-19.
La feblesa del Nasdaq en part ve explicada per la seva major sensibilitat a l’augment en els rendiments del deute que estem observant aquest any, ja que impacta directament sobre la taxa de descompte a la qual s’actualitzen els beneficis de les empreses per calcular la seva valoració. Si bé aquest fenomen s’aplica a tot tipus d’accions, les tecnològiques es veuen especialment afectades perquè tendeixen a cotitzar descomptant grans beneficis per la seva naturalesa d’alt creixement futur estimat.
D’altra banda, l’alegria es va fer notar a la borsa europea, en la qual les empreses del sector industrial, de materials i financer van brillar, sobretot el DAX, que s’apuntava un increment del 3,31%. L’Eurostoxx-50, selectiu del conjunt europeu, s’incrementava un 2,55% tancant en 3.763 punts.
El dòlar continuava la senda d’apreciació, que va començar a final de febrer, apuntant-se un 0,56% respecte a l’euro, que suposava que el tipus de canvi se situés a 1,1850, un nivell que no es veia des del novembre.

Categories: General Tags: