Home > General > La Fed decep, el mercat laboral americà avança ferm i el petroli brilla

La Fed decep, el mercat laboral americà avança ferm i el petroli brilla

06/03/2021

Ahir els mercats cotitzaven mixtos però amb prevalença del verd, després de les importants caigudes del dia anterior als Estats Units arran de les declaracions del president de la Fed. Powell es va centrar en la seva promesa de mantenir els tipus d’interès a curt termini a prop de zero, restant importància a l’augment sostingut dels rendiments del deute públic en les darreres setmanes. Els mercats potser esperaven un senyal que el banc central intervindria amb un reequilibri de les compres, centrant-les sobretot en la part llarga de la corba de tipus d’interès, si aquest fenomen continuava avançant. Tanmateix, el president atribuïa els increments a la forta confiança dels inversors en la recuperació econòmica, fruit del progrés en les vacunacions i de les grans injeccions de liquiditat facilitada per la política fiscal. Tampoc va donar importància a les expectatives d’inflació, tema que sí que està preocupant els inversors. En l’àmbit macroeconòmic, l’informe laboral dels Estats Units va ser la principal publicació, la qual va sorprendre molt positivament. Les nòmines no agrícoles van augmentar de forma contundent a 329K respecte a les 166K de la lectura anterior i les 182K que esperaven els analistes. A més, la taxa d’atur va millorar una dècima situant-se en 6,2%. El petroli continuava brillant sobre la resta d’actius, marcant-se un salt amunt d’aproximadament un 3% (a prop d’un 9% en 48 hores), després que la reunió de l’OPEP+ mantingués estables els nivells de producció de l’or negre. La Xina va fer públic el seu objectiu de creixement per al 2021, el qual va fixar en el 6%.

Categories: General Tags: