Home > General > L’expansió econòmica global i la nova vacuna impulsen les borses

L’expansió econòmica global i la nova vacuna impulsen les borses

02/03/2021

El mercat de renda fixa es va relaxar ahir, després de vàries sessions presentant increments de rendiments continus, en part degut a la primera acció clara d’un banc central adreçada a lluitar contra el recent augment del cost del deute. El Banc de la Reserva d’Austràlia va comprar una quantitat de bons que doblava la quantitat que tenia programada, enfortint el costat de l’oferta en la balança. En l’àmbit macroeconòmic destaquem la bateria de publicacions corresponents al PMI, al continent asiàtic el Caixin xinès es va situar en el 50,9, per sota de les estimacions de 51,5 però mantenint-se per sobre de 50, el punt a partir del qual hi ha expansió econòmica. Les dades europees van suggerir una millora econòmica substancial, amb països com Alemanya, França, Suïssa i Espanya publicant dades millors que les esperades. En conjunt, la zona euro va obtenir un PMI del 57,9, superant la previsió de 57,7. Creuant l’At­làntic, la dada americana també va sorprendre positivament. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, celebrem l’autorització per part de la FDA d’una nova vacuna contra el coronavirus, en aquest cas es tracta d’un medicament d’una sola dosi desenvolupada per l’empresa Johnson & Johnson. Aquest còctel de bones notícies va fer escalar les borses globals de forma contundent, amb un Eurostoxx-50 que tancava el dia amb un increment de l’1,93% i uns guanys a Wall Street que superaven àmpliament el 2%. El dòlar guanyava força situant-se en nivells d’1,2055 respecte a l’euro.

Categories: General Tags: