Home > General > L’augment en el cost del deute fa trontollar els mercats financers

L’augment en el cost del deute fa trontollar els mercats financers

27/02/2021

Durant la jornada d’ahir es votava a la Cambra de Representats dels Estats Units el paquet d’ajuda del president Biden. D’altra banda, el Senat frustrava l’intent del Partit Demòcrata d’augmentar el salari mínim a 15 dòlars per hora. A Europa, la variació del PIB de França en el quart trimestre del 2020 va sortir una dècima per sota de l’esperat, amb una caiguda de l’1,4%. Pel que fa als mercats financers, la volatilitat va continuar fent acte de presència globalment, amb pèrdues rellevants a la borsa espanyola i francesa en el cas d’Europa, i també al Dow Jones de Wall Street. El petroli Brent i WTI van patir un decrement de l’1,50% i el 2%, respectivament, donant-se un respir després de la bona ratxa acumulada des de l’inici de l’any. L’atenció està ara fixada en la reunió de l’OPEP+ la setmana que ve, que determinarà els nivells de producció a partir del mes d’abril. El dòlar es va apreciar prop de mig punt percentual respecte de l’euro, en part motivat per l’augment dels rendiments de la renda fixa pública americana. El fort increment del cost del deute que hem vist durant les últimes setmanes es justifica perquè la forta injecció de diners a l’economia i el repunt en l’activitat que s’espera un cop retornem a l’antiga normalitat poden provocar tensions inflacionistes. Per acabar, remarquem que el bitcoin es deixava un 8%, després que Bill Gates donés un missatge de prudència envers la moneda.

Categories: General Tags: