Home > General > Les eleccions americanes marcaran el curs de l’últim trimestre

Les eleccions americanes marcaran el curs de l’últim trimestre

02/10/2020

Les eleccions americanes seran el principal focus dels inversors, a més del desenllaç en les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea i la desitjada arribada d’una vacuna per frenar l’avenç de la pandèmia mundial. La jornada d’ahir destacava per múltiples presentacions de dades macroeconòmiques entre les quals destacaven les dades dels PMI europeus i americans. Les dades que arribaven des de l’Eurozona confirmaven una moderada recuperació tot i que no acabaven d’esdevenir un catalitzador clar per als selectius del Vell Continent, que sumaven una nova sessió de cotitzacions mixtes, tot coincidint amb la festivitat del mercat xinès. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street cotitzaven amb més optimisme que els europeus, i el principal fet que impulsava els mercats era l’acostament de posicions entre Demòcrates i Republicans per tal d’intentar arribar a un acord pel pla d’ajuda fiscal, que podria situar-se en 2,2 bilions de dòlars per ajudar l’economia americana. A més a més, les xifres amb relació a les noves dades de peticions d’atur han resultat aportar una mica de claredat en un entorn emboirat pels temors de nous possibles confinaments. Pel que fa al petroli, els preus segueixen mostrant certa estabilitat amb el barril de Brent cotitzant prop dels 42 dòlars, mentre que el WTI ho feia prop dels 40.

Categories: General Tags: