Home > General > Torna la volatilitat als mercats

Torna la volatilitat als mercats

30/09/2020

La segona sessió de la setmana va estar dominada de principi a final pel color vermell, després de les severes pujades vistes en l’última sessió. Els inversors és mantenien prudents i aprofitaven per gestionar una recollida parcial de beneficis enmig d’un increment gradual de la volatilitat, amb un VIX cotitzant lleugerament per sota de nivells de 30. Cal recordar que queda poc més d’un mes perquè es duguin a terme les eleccions presidencials als Estats Units, un dels fets que aportarà més incertesa al mercat. Destacaven ahir les publicacions dels suposats baixos impostos pagats en els últims anys de l’actual president, Donald Trump, de tots els seus multimilionaris negocis, fet que ell mateix va desmentir i que podria afectar greument la seva candidatura en cas de no poder-se demostrar el contrari. En clau americana segueix sense acabar-se d’arribar a un acord pel nou pla d’ajuda econòmica entre els republicans i els demòcrates i ja es rumorejava una nova rebaixa en l’import que podria arribar a situar-se a nivells de 2,2 bilions de dòlars. Pel que fa al Brexit, sembla que s’estan començant a apropar postures entre el Regne Unit i la Unió Europea per tal d’arribar a un acord abans de final d’any, fet que semblava bastant utòpic fa escassos dies després de les paraules de Boris Johnson. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar seguia apreciant-se a favor de l’euro i ja el tornàvem a veure cotitzant per sobre de l’1,174 a tancament de sessió europea.

Categories: General Tags: