Home > General > Europa confia en la reobertura de l’economia

Europa confia en la reobertura de l’economia

06/05/2020

Els selectius europeus van obrir a l’alça impulsats per la pujada del preu del petroli prop del 15% moguda per l’augment de la demanda, a més a més de la relaxació del to en les paraules de Donald Trump referint-se a la Xina com a provocadora de la crisi sanitària mundial. Com ja va sent normal a l’estratègia política de l’actual president dels Estats Units, sembla que l’estira-i-arronsa amb Xi Jinping s’ha tornat a reprendre i probablement veurem una nova etapa dins la guerra comercial que fa anys que tenen entre mans les dues potències econòmiques mundials. Per la banda negativa, les notícies macroeconòmiques segueixen sent molt dèbils i els portaveus del BCE i de la Fed ja han augurat que les del segon trimestre encara ho seran més, a causa de l’àmplia afectació del confinament en l’activitat econòmica. Cal destacar que les dades macroeconòmiques ja han quedat en un segon pla a curt termini per als inversors, que ja veuen més enllà i ja comencen a descomptar l’optimisme de la represa econòmica gradual que s’està duent a terme arreu del planeta. Així ho van demostrar els selectius del Vell Continent en la segona sessió de la setmana, en què els més representatius dels europeus tancaven amb beneficis. Destacaven positivament els avenços del DAX alemany (2,51%) i del CAC-40 francès (2,40%), mentre que l’IBEX-35 intentava seguir l’estela positiva amb pujades moderades de l’1,11%.

Categories: General Tags: