Home > General > Trump reviu les tensions comercials

Trump reviu les tensions comercials

05/05/2020

La festivitat del Primer de maig degut al Dia del treballador celebrat arreu d’Europa i en gran part del món va ser utilitzat per Donald Trump i pel seu secretari d’Estat, Mike Pompeo, per reprendre de nou els atacs a la Xina tot afirmant que tenien proves per demostrar que el virus es va crear en laboratoris xinesos, tot i que no van proporcionar cap prova que ho corroborés. Els portaveus americans semblen necessitar culpar algú de la pandèmia mundial per tal de treure el focus que tenen al damunt per la dèbil gestió del virus en plena època electoral, on Trump podria sortir reelegit. Cal recordar que la contracció del PIB americà del 4,8% per al primer trimestre ha estat de gran importància, i les dades d’atur americanes han arribat a nivells severament alts, a més a més d’altres dades macroeconòmiques que estan presentant molts mals números. Tot i que les dades publicades fins a final d’abril van ser molt dèbils, els mercats financers es van recuperar en gran manera, destacant el molt bon comportament del selectius de Wall Street, on s’ha arribat a veure el Nasdaq, el selectiu tecnològic per excel·lència, pràcticament pla en l’acumulat de l’any. Nogensmenys, després de les paraules de Trump i Pompeo, els selectius americans van corregir amb força tement noves represàlies asiàtiques amb noves fornades d’aranzels coincidint amb l’inici de maig i fent venir a la memòria de molts inversors la famosa frase de Sell in May and go away. Europa, per la seva part, es contagiava negativament de l’última sessió americana.

Categories: General Tags: