Home > General > L’alarma del virus afecta de nou els mercats

L’alarma del virus afecta de nou els mercats

31/01/2020

El Coronavirus tornava a fer encendre les alarmes quan durant el vespre de dimecres la Reserva Federal dels Estats Units descrivia el virus com un assumpte molt important i que suposava un perill per a l’estabilitat comercial mundial. A més, l’Organització Mundial de la Salut va anunciar que es reuniria dijous per tal de monitoritzar la situació del virus, així com l’elaboració d’un possible pla d’actuació per tal de combatre el virus. Mentrestant, el nombre de víctimes seguia en augment i ahir es registrava més de 170 morts i 7.000 infectats. A nivell macroeconòmic, tant la Fed com el Banc d’Anglaterra no feien cap variació en els tipus d’interès dels seus respectius països. D’altra banda, coneixíem la taxa d’atur de la Zona Euro i Alemanya, amb nivells lleugerament millors respecte a les expectatives del consens. A Alemanya es reduïa el nombre d’aturats durant el mes de gener indicant la recuperació del país germànic després d’uns darrers mesos amb indicadors macroeconòmics més ajustats. Per últim, als Estats Units es publicava el PIB del quart trimestre de l’any passat, situant-se en el 2,1%, en línia amb les expectatives del consens. Pel que fa als mercats, Àsia tancava amb pèrdues que rondaven el 2% deixant pas als índex europeus, que també sofrien caigudes generalitzades però més contingudes. Així doncs, l’Ibex-35 perdia el 9.500 punts bàsics amb una caiguda propera al punt percentual. A l’altra banda de l’atlàntic, els mercats americans cotitzaven a la baixa al tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: