Home > General > El coronavirus ‘corona’ el mes de gener

El coronavirus ‘corona’ el mes de gener

01/02/2020

Divendres marcava el final del mes de gener i d’una setmana molt intensa, la pitjor dels últims mesos. La jornada va estar marcada per la decisió de l’Organització Mundial de la Salut que, durant el vespre de dijous, anunciava que el coronavirus es convertia en una emergència internacional. A més, durant el dia d’ahir coneixíem una sèrie de dades macroeconòmiques que no agradaven als inversors per quedar per sota de les expectatives del consens i provocaven el canvi de sentit de les borses europees, que havien obert en verd. La publicació del PIB de la Zona Euro quedava per sota de l’esperat amb una xifra que se situava a l’1%. Només Espanya publicava bones xifres macroeconòmiques amb un creixement del Producte Interior Brut de l’1,1%, una dècima més de l’esperat pel consens. Per últim, ahir es feia efectiva la sortida del Regne Unit de la UE.  Els mercats europeus reaccionaven a la baixa, tot i obrir positius, amb caigudes que voltaven el punt percentual. L’Ibex-35 perdia els 9.400 punts bàsics principalment per les caigudes del sector financer després de que la publicació de resultats fos pitjor que l’esperada pels analistes. A l’altra banda de l’Atlàntic, els principals índexs americans obrien a la baixa, amb pèrdues similars a les europees. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI seguien caient i ja registraven nivells de 56,72 $ i 51,81 $, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1057.

Categories: General Tags: