Home > General > Cap a la segona fase de l’acord comercial

Cap a la segona fase de l’acord comercial

17/01/2020

Amb la primera fase de l’acord comercial signat, els mercats començaven la jornada a l’alça. Aquest acord obliga la Xina a fer grans compres de productes nord-americans i permet que les empreses americanes no tinguin l’obligació d’entregar la seva tecnologia, evitant així un traspàs de propietat intel·lectual. No obstant, els aranzels es mantindran fins que es compleixi aquest pacte i s’arribi a bon port amb les negociacions de la segona fase de l’acord comercial. A més, no tot va ser positiu en la signatura d’ahir, ja que Trump va criticar durament Europa, fixant-se en el sector de l’automoció i va amenaçar d’imposar aranzels del 25% en els vehicles europeus. A nivell macroeconòmic coneixíem la dada de l’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del mes de gener, que registrava la millor xifra des del juliol passat i superava àmpliament les expectatives dels analistes. Tanmateix, també es publicaven les vendes minoristes subjacents del mes de desembre dels Estats Units, amb un resultat superior que el que s’esperava. Els mercats europeus cotitzaven mixtes durant la sessió amb l’Ibex-35 encapçalant les pujades i el FTSE100 britànic les caigudes. Així doncs, el col·lectiu espanyol posava fi a cinc sessions de rendiments negatius. Als Estats Units els mercats seguien sumant rendibilitat, i acumulaven més de dos punts percentuals de guanys en el moment que finalitzava la sessió europea.

Categories: General Tags: