Home > General > Jornada de màxims històrics

Jornada de màxims històrics

18/01/2020

Divendres es presentava carregat de dades macroeconòmiques que servien per impulsar els mercats europeus a registrar nivells no vistos des d’abans de la crisi econòmica del 2008. D’una banda, la Xina presentava les xifres de creixement econòmic del 2019, que se situaven en 6,1%, la xifra més baixa dels últims 30 anys però esperada pels inversors degut a la guerra comercial amb els Estats Units. El “gegant asiàtic” també feia pública la dada de l’índex de producció industrial, que registrava molt bons resultats situant el creixement de la producció industrial en 6,9% interanual. D’altra banda, a Europa es publicava l’IPC de la Zona Euro, que se situava a nivells d’1,3%, tal com esperava el consens, i lleugerament inferior a l’objectiu d’inflació del 2% del BCE. Pel que fa als mercats, Europa liderava les pujades dels principals índexs globals, amb col·lectius que registraven guanys al voltant del punt percentual. L’Ibex-35 recuperava els 9.600 punts bàsics impulsat, principalment, pel sector industrial i financer. A l’altra banda de l’atlàntic, els mercats americans cotitzaven amb lleugers guanys en finalitzar la sessió europea. El petroli vivia una jornada intensa amb pujades que superaven el punt percentual durant bona part de la sessió europea, però tant el Barril de Brent com el cru WTI acomiadaven la setmana cotitzant plans. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1093.

Categories: General Tags: