Home > General > Als mercats els prova l’any nou

Als mercats els prova l’any nou

03/01/2020

Primer dia de cotitzacions del 2020 amb els mercats ben animats a causa de les bones perspectives a nivell d’esdeveniments geopolítics. Les tensions per la guerra comercial estan a mínims, gràcies a la primera fase de l’acord comercial entre els Estats Units i la Xina, i per al Brexit es preveu una sortida del Regne Unit pactada amb la Unió Europea. L’any començava sense gaires novetats macroeconòmiques. Només la publicació dels PMI manufacturers del Regne Unit, la UE i alguns dels seus països membres protagonitzaven la sessió d’ahir i impulsaven encara més els mercats degut als seus bons resultats, a excepció dels PMI manufacturers britànic i italià, que obtenien una valoració inferior a l’estimada pel consens. Pel que fa als índexs europeus, el verd s’imposava en la totalitat de mercats amb guanys que superaven el punt percentual. L’Ibex-35 es coronava com l’índex líder de la primera sessió de l’any amb un guany del 1,49%. A l’altra banda de l’atlàntic, els parquets americans també obrien a l’alça però amb menys intensitat que els seus homòlegs europeus. Així doncs, el Dow Jones registrava un guany del 0,61 per cent a tancament dels mercats de la Zona Euro. En relació amb el petroli, tant el Barril de Brent com el cru WTI tornaven a retrocedir lleugerament després d’uns dies en què el seu preu ha caigut fins als 65,81 $ i 60,78 $ respectivament. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells de 1,1174.

Categories: General Tags: