Home > General > Diumenge, nova data clau per a la guerra comercial

Diumenge, nova data clau per a la guerra comercial

14/12/2019

La setmana acabava amb molta incertesa i notícies contradictòries. D’una banda, el prestigiós diari americà  Wall Street Journal publicava dijous passat que els Estats Units i la Xina pràcticament havien signat un acord comercial, més concretament la Fase 1, però ahir a mitja tarda, Donald Trump va publicar una piulada en la qual desmentia la notícia del mitjà de comunicació americà i la titllava de “fake news”. Per la seva banda, la Xina contestava dient que els dos països havien arribat a un consens del text escrit del principi d’acord comercial. En conclusió, l’estratègia de Trump en les negociacions s’està executant perfectament. D’altra banda, per la part Europea destacava la victòria electoral de Boris Johnson al Regne Unit, fet que impulsava positivament l’índex britànic FTSE100, que se situava entre els que més s’apreciaven, només al davant del selectiu espanyol Ibex-35. A més a més, el mercat de divises s’ha vist alterat, ja que hi ha hagut una meridiana apreciació de la lliura esterlina. La incertesa per la part del Brexit sembla esvair-se i la probabilitat del Brexit amb acord que es va signar a finals d’octubre amb la UE guanya més força. A tancament de la sessió americana, els selectius de Wall Street cotitzaven mixtos, a l’espera de novetats respecte a la guerra comercial abans de diumenge, data clau en què s’haurien d’aplicar nous aranzels a productes xinesos.

Categories: General Tags: