Home > General > Trump segueix protagonitzant els moviments dels mercats

Trump segueix protagonitzant els moviments dels mercats

13/12/2019

Ahir va estar marcat per les declaracions del president nord-americà mitjançant la ja habitual xarxa social Twitter. Donald Trump anunciava que els Estats Units i la Xina estaven molt a prop de signar un acord comercial. Per aconseguir-ho, els americans oferien cancel·lar els aranzels sobre productes xinesos que entraven en vigor diumenge. A més, la jornada d’ahir va estar protagonitzada també per Christine Lagarde, que realitzava la seva primera roda de premsa com a presidenta del Banc Central Europeu. Les declaracions de Lagarde eren les esperades pel mercat i el BCE no movia els tipus d’interès, igual que tampoc ho va fer la Fed dimecres passat. Així doncs, els mercats europeus obrien lleugerament a l’alça i obtenien una forta pujada després que sortissin a la llum les notícies sobre la proximitat d’assolir un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. L’IBEX-35 recuperava terreny i acabava la sessió mantenint els 9.400 punts bàsics, amb guanys del 0,81%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats obrien amb força i a tancament de la sessió europea registraven guanys que superaven el mig punt percentual. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i WTI guanyaven poc més d’un punt percentual i se situaven a nivells de 64 i 59 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar recuperava terreny respecte del dia anterior i se situava a nivells d’1,1114.

Categories: General Tags: