Home > General > Inici de setmana a l’alça

Inici de setmana a l’alça

26/11/2019

Mercats a l’alça després d’un cap de setmana tranquil en termes de geopolítica. Els inversors prenien un tarannà optimista envers un possible acord comercial entre els Estats Units i la Xina. La confusió generada durant la darrera setmana amb missatges plens d’incertesa i amenaces va canviar durant els darrers dies. Els xinesos afirmen que la fase 1 de l’acord comercial està molt a prop d’aconseguir-se. A més, afirmen que segueixen compromesos a continuar amb les negociacions per finalitzar el conflicte comercial. A Europa es coneixien algunes dades macroeconòmiques d’Alemanya, que assenyalaven una millora de la confiança empresarial durant el quart trimestre de l’any. Tot plegat, feia que els mercats responguessin positivament i els parquets europeus s’alcessin per sobre del mig punt percentual. L’IBEX-35 liderava els increments dels principals índexs europeus i recuperava els 9.300 punts bàsics amb un guany del 0,70%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans prenien força només obrir i s’enfilaven per sobre del punt percentual en el cas del Nasdaq. A tancament europeu el Dow Jones i l’S&P-500 cotitzaven amb guanys del 0,44% i el 0,63%, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar retrocedia fins a nivells d’1,1011. El barril de Brent es mantenia per sobre dels 63 dòlars després que divendres es conegués una dada d’inventaris de petroli dels Estats Units inferior a l’esperada.

Categories: General Tags: