Home > General > La prudència manté els mercats plans

La prudència manté els mercats plans

27/11/2019

Panorama macroeconòmic sense gaires novetats en la jornada d’ahir. Només prenia rellevància la publicació de les vendes d’habitatges del mes d’octubre als Estats Units que era inferior a l’estimada però no desestabilitzava els mercats. Tota l’atenció se centrava en les darreres publicacions realitzades pel mitjà de comunicació Global Times on es donava a conèixer la darrera trucada telefònica entre els Estats Units i la Xina. En aquesta trucada ambdós països  apropaven postures i semblava que la primera fase de l’acord comercial podria ser una realitat les properes setmanes. No obstant això, els inversors després de rebre tants missatges contradictoris es mostraven prudents. Els mercats europeus van obrir a la baixa però de mica en mica van recuperar el preu de tancament de dilluns passat per acabar cotitzant plans. L’únic índex que despuntava una mica durant la sessió d’ahir era el FTSE MIB italià, que pujava un 0,37%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans obrien a l’alça però en cap cas superaven el mig punt percentual. Tot i això, els tres índexs principals dels Estats Units, el Dow Jones, l’S&P-500 i el Nasdaq, se situaven a nivells màxims de les darreres 52 setmanes. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1015 a tancament de mercats europeus. Pel que fa al petroli, el barril de Brent es mantenia pla per sobre dels 63,50 dòlars, mentre que el WTI perdia el nivell de 58 dòlars.

Categories: General Tags: