Home > General > Tots pendents de la propera reunió de la FED

Tots pendents de la propera reunió de la FED

20/07/2019

Arribant al cap de la setmana  veiem com les borses asiàtiques han tancat amb tendència alcista. Wall Street ha obert a l’alça impulsat per la Reserva Federal dels Estats Units així com pels resultats trimestrals de la tecnològica Microsoft. L’increment de les possibilitats d’una baixada dels tipus d’interès de referència per part de la FED ha fet que el mercat americà cotitzés en positius en el moment de tancament dels mercats europeus. Per altra banda, la temporada de resultats corporatius segueix la setmana vinent, amb els principals bancs com JP Morgan Chase o Goldman Sachs com a referència. En canvi, el mercat europeu tanca pla i amb un to mixt. Els índexs que mes han baixat son els índex italià seguit de l’espanyol degut al fet que el govern d’Itàlia ha anunciat la possibilitat de convocar noves eleccions, i això ha afectat la banca italiana i ha contagiat la banca espanyola. Pel que fa al mercat de les commodities, l’or cotitza en màxims de fa un any, tot i la correcció patida durant l’últim dia de la setmana. Pel que fa al petroli, el barril de Brent cotitza pla tot i el recent acord de l’OPEP. Quant al mercat de divises, la lira turca ha caigut prop d’un 0.6% arran de les tensions recents entre els EUA i aquell país. Mentrestant, el dòlar guanyava posicions davant de la moneda única, amb una apreciació de 5 punts bàsics i situant-se al nivell de 1,1219.  En el context de la política monetària europea, el BCE va anunciar que estudia modificar l’objectiu d’inflació que guiarà la seva política monetària futura. Es preveu que Mario Draghi s’acomiadi amb una retallada addicional de la taxa de facilitat del dipòsit el mes de setembre vinent.

Categories: General Tags: