Home > General > La Xina tomba els mercats mundials

La Xina tomba els mercats mundials

28/07/2015

La Xina i la tensió prèvia a la reunió de la Reserva Federal centraven l’atenció en una setmana marcada també per l’a-llau dels resultats empresarials. L’índex Shangai Composite es desplomava prop del 8,5%, registrant així la seva caiguda més forta des del 2007. Al Vell Continent, les borses no trobaven estímuls suficients per evitar els números vermells. El punt positiu del dia va venir des d’Alemanya, on l’índex IFO de confiança empresarial presentava una millora superior a l’esperada pels analistes, arribant als 108 punts. La borsa espanyola afronta una setmana frenètica amb la publicació dels comptes de gran part de les principals companyies. Ahir el torn va ser de Bankia, que guanyava 556 milions el primer semestre i frega els objectius previstos per a l’any. No obstant això, l’indicador espanyol tancava amb un descens de l’1,45%. Pel que fa al mercat de les divises, l’euro accelerava les pujades per damunt dels 1,10 dòlars. Finalment, al mercat de les commodities, el barril de Brent perdia els 54 dòlars i l’or cotitzava a l’alça, tocant els 1.100 dòlars l’unça.

Categories: General Tags: