Home > General > Correccions als mercats pels dubtes americans

Correccions als mercats pels dubtes americans

01/06/2023

Ahir, els mercats van corregir entre els dubtes de Wall Street quant a la votació que s’iniciava sobre l’acord del sostre del deute. Alhora, les dades macroeconòmiques més febles de la Xina i el Japó van portar a tancar en vermell les principals places europees.
Així doncs, pel que fa a dades macroeconòmiques, vam conèixer la contracció del PMI manufacturer de la Xina, que va decebre, al situar-se en 48,8 punts. Les dades del Japó de producció industrial han reflectit una inesperada contracció del -0,4%. Des d’Europa, ahir es van conèixer dades d’inflació, entre les quals va destacar la d’Alemanya, que va caure al 6,1% al maig, el nivell més baix des del febrer del 2022, abans de començar la guerra amb Ucraïna. A Itàlia la dada també es va moderar i es va situar en un 7,6% interanual. A França, la dada va anar en línia amb els seus veïns i es va moderar fins al 5,1%. Des dels Estats Units ahir es van conèixer les vacants de llocs de treball (JOLTS), que tornen a disparar-se per sobre dels 10 milions, amb la qual cosa trenquen la ratlla de les dues darreres dades. Es van recolzar les expectatives del mercat de noves pujades de tipus per part de la FED al juny o al juliol.
En matèries primeres, destaquen les caigudes del preu del petroli amb forts retrocessos dels darrers dies, ja que arriben a tocar mínims, una cosa que no es veia des de finals del 2021, cotitzant a nivells de 71 dòlars. El cru està patint fortes caigudes motivat per les contradiccions de dos grans membres exportadors, entre Rússia i l’Aràbia Saudita. S’augura així una reunió tensa de l’OPEP el pròxim 4 de juny. Rússia prefereix no actuar per tal d’equilibrar el mercat; per contra, Aràbia Saudita s’ha mostrat partidària de donar una lliçó als inversors que s’estan posant curts. També la creixent por d’una possible recessió llasta les expectatives de demanda futura de petroli.

Categories: General Tags: