Home > General > Seguim a l’espera de notícies sobre el sostre de deute americà

Seguim a l’espera de notícies sobre el sostre de deute americà

23/05/2023

Aquest dilluns s’iniciava sense una tendència clara en les borses Europees, tancant amb lleugeres correccions, a excepció de les alces de l’Ibex, recolzat pel sector financer. El focus d’atenció, com va passar ja la setmana anterior, segueix en les novetats i avanços que es puguin fer arribar de les negociacions sobre l’augment del deute americà. Ahir es van reunir el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, i el president Joe Biden per tractar aquest tema.
Els actors de les negociacions estan en pro d’arribar a un acord. Però al no arribar, està provocant nerviosisme als mercats. La presidenta del Tresor, Janet Yellen, ha insistit en la necessitat de resoldre el problema abans de principis de juny, abans de començar a no pagar les factures.Des d’Europa, ahir va destacar la decisió de l’agència de ràting Moody’s sobre el deute d’Itàlia, que va permetre que el país transalpí mantingués de moment la qualificació de grau d’inversió. Itàlia és un dels països més endeutats d’Europa, Moody’s així ratifica el grau d’inversió en BAA3, situant a només un esglaó per sobre del bo especulatiu o high yield.
Aquesta decisió s’ha llegit positivament, evitant turbulències en els mercats financers, donat que Itàlia es considera la tercera economia de la zona euro, i en cas que l’agència de ràting hagués pres una altra decisió, sens dubte s’haurien produït forts moviments en els mercats.Pel que fa als bancs centrals, aquesta setmana seguirà intensa. Des del Banc Central Europeu tindrem dimecres compareixença de la presidenta Christine Lagarde. Des dels Estats Units, es publicaran les Actes de la Fed dimecres. I segueixen els missatges de membres de l’organisme.
Així, el president de St. Louis, James Bullard, indicava que esperava que la Fed pugés dues vegades més els tipus aquest any, pujant un total de 50 punts bàsics. Per contra, el president de Minneapolis, Neel Kashkari, en una entrevista amb CNBC, aposta per una pausa al juny i una petita alça al juliol. Caldrà veure si les actes donen més indicis de la decisió de la propera reunió al juny.

Categories: General Tags: