Home > General > Optimisme als mercats

Optimisme als mercats

19/05/2023

Les borses europees van celebrar l’aproximació de posicions per part dels republicans i els demòcrates als Estats Units dimecres passat sobre l’augment del sostre del deute. I després que el president dels Estats Units, Joe Biden, va expressar la confiança en les negociacions sobre el sostre del deute americà. Les borses europees van obrir en positiu, fins i tot durant el dia van veure pujades superiors a l’1%. Amb l’obertura de Wall Street, Europa va moderar l’alegria. Tot i això, tancaven les principals borses pujant prop de l’1,05% l’Eurostoxx, i l’1,3% el DAX. L’IBEX va quedar més endarrerit, acabant pla.
Ahir vàrem conèixer, com és habitual els dijous, les dades de peticions setmanal d’atur als Estats Units. Les peticions es van reduir, registrant 242.000 individus, igualant la dada de fa dues setmanes. I per sota de les previsions dels analistes.
Pel que fa a la renda fixa, ahir va ser un dia de clar repunt de rendibilitats dels bons governamentals, arribant el bo americà a 10 anys a cotitzar per sobre del 3,64%, i el bo alemany, el bund, repuntava fins a nivells superiors del 2,41%. Aquesta mateixa tendència es va veure amb els bons de països perifèrics. Així, el bo espanyol va cotitzar per sobre del 3,5%, o l’italià, un 4,3%.
Pel que fa a les divises, el dòlar segueix la tendència de la setmana enfortint-se, trencant els nivells d’1,08%, arribant a cotitzar per sota d’1,077 l’euro contra el dòlar.
Avui destacarà la compareixença dels principals banquers del món. Parlarà el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, a les 17 hores, i la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, a les 21 hora d’Andorra.

Categories: General Tags: