Home > General > Rebot dels mercats

Rebot dels mercats

15/10/2022

Comença a Wall Street la temporada de presentació de resultats empresarials del tercer trimestre de l’any, una prova molt important per al mercat, ja que els inversors estan previnguts per la que podria ser una de les pitjors temporades de presentació d’informes dels dos últims anys.
Es preveu que la taxa de creixement dels beneficis de l’S&P-500 sigui de tan sols un 2,9%, que, si es confirmés aquesta dada, seria el menor creixement interanual des del tercer trimestre del 2020, en plena pandèmia.
S’espera que el sector energètic sigui el que destaqui a la part positiva de la taula. S’espera que els ingressos del sector augmentin un 35,6% interanual, degut a la pujada de preus del petroli i del gas natural. Recordem que el preu mitjà del cru WTI en el tercer trimestre del 2022 ha sigut de 91,62 dòlars per barril, un 30% més que un any passat.
Pel contrari, s’espera que el sector de telecomunicacions en especial, dins del sector de les comunicacions, experimenti una caiguda del 13,2% en els ingressos interanuals.
En aquest context, ahir el mercat rebotava i revertia pèrdues, després de la publicació de la dada de la inflació del mes de setembre, per sobre de les expectatives i mantenint l’índex en màxims de quaranta anys. El sentiment apunta que la inflació ha superat les expectatives però s’interpreta com la possibilitat de tocar sostre.
Després de conèixer la dada de la inflació, les apostes estan inclinades que quasi un 100% esperen una quarta pujada de 75 punts bàsics en la pròxima reunió de novembre.

Categories: General Tags: