Home > General > La incertesa a Turquia colpeja la lira

La incertesa a Turquia colpeja la lira

23/03/2021

La notícia destacada del dia va ser la destitució del governador del Banc Central de Turquia per part de Tayyip Erdogan, un moviment abrupte del president motivat per la disparitat d’opinions entre ells. El mercat va descomptar una política monetària més laxa del nou governador, Sahap Kavcioglu, en comparació amb el seu predecessor i, tot i que aquest va intentar transmetre un missatge d’estabilitat comunicant que no planejava fer canvis a curt termini, no va ser suficient per evitar que la lira es desplomés arribant a una caiguda de fins al 15% per després recuperar-se acabant la sessió europea en un -8%.
D’altra banda, ahir es va publicar una enquesta a 8.000 europeus de set països realitzada aquest mes relacionada amb la confiança de la població en les vacunes contra la Covid-19. De l’informe s’extreu que la percepció pública del vaccí de la farmacèutica AstraZeneca s’ha vist molt danyada després de les especulacions sobre la seva seguretat.
Pel que fa a l’evolució dels mercats financers, el mercat del bons americà cotitzava amb calma, fet que donava ales al Nasdaq, que sumava prop d’un 2%. L’S&P s’incrementava prop d’un punt percentual mentre el Dow Jones i el Russell 2000 es quedaven enrere, cotitzant aquest últim en números vermells. Europa va tancar amb signes mixtos, amb un decrement del l’Eurostoxx-50 del 0,21%. L’IBEX-35 va tenir un mal dia arrossegat per la caiguda del 7,72% de BBVA a causa de la forta exposició al mercat turc.

Categories: General Tags: