Home > General > El regulador xinès apunta un sobreescalfament de les borses

El regulador xinès apunta un sobreescalfament de les borses

03/03/2021

El ral·li de les borses europees i sobretot americanes dilluns no es va traslladar a la nit a la sessió asiàtica, ja que el cap de la comissió reguladora de bancs i assegurances de la Xina va expressar la seva cautela envers l’evolució dels mercats financers, apuntant possibles bombolles a les borses dels països desenvolupats. El dia en el vell continent es va tancar amb els selectius mixtos, amb un Eurostoxx-50 pràcticament pla, lleugers augments a la borsa alemanya i francesa, i caigudes moderades a la italiana, espanyola i portuguesa. A Wall Street l’S&P-500 queia un 0,53%, mentre el Nasdaq i el Russell-2000 superaven el punt percentual en negatiu. Pel que fa a l’economia, Alemanya va publicar dades laborals, la taxa d’atur es va mantenir en el 6%, el canvi en el número d’aturats va ser de +9K, quan s’esperava una dada millor de -13K, i les vendes minoristes del gener van patir una davallada del 4,5%, també pitjor que el -0,3% estimat. L’IPC interanual de la zona euro va ser del 0,9%, en línia amb les estimacions i invariable respecte a l’anterior lectura. En el mercat de divises el dòlar perdia terreny canviant-se respecte a l’euro per 1,2079, xifra que suposa una apreciació de la moneda única del 0,27%. Per acabar, volem destacar les declaracions realitzades per part de l’empresa Volvo, fabricant de cotxes de propietat xinesa, que comunicava el seu objectiu d’abandonar completament la producció de vehicles de combustible fòssil el 2030.

Categories: General Tags: