Home > General > Increment de contagis global i dubtes sobre la vacuna

Increment de contagis global i dubtes sobre la vacuna

23/01/2021

Mercats en negatiu ahir, afectats per una pandèmia descontrolada que està posant a prova la capacitat dels governs mundials de contenir la tercera onada.
La vacuna de Pfizer-BioNTech està generant reticències al Regne Unit amb relació a l’efectivitat, a causa que sembla que la primera dosi de la vacuna no està assolint  el nivell de protecció esperat. Aquest és un problema afegit a la lenta producció i distribució, un retard que està posant a prova la paciència de països com Italià i Polònia, que amenacen amb mesures legals si no reben les vacunes pactades els pròxims dies.
La Xina està lluitant amb el pitjor brot de coronavirus des del març, i districtes de Pequín i Xangai han començat a fer tests massius a la població per l’augment de casos de transmissió local. La por a l’augment de restriccions de mobilitat al major importador de petroli, la Xina, va pesar de forma contundent sobre el preu de la matèria primera, deixant-se el WTI i el Brent prop d’un 2,5%.
La bateria de PMI publicats ahir confirmava la desacceleració de l’activitat econòmica a Europa respecte a lectures anteriors. El PMI de la zona euro va presentar una contracció fins a 47,5, respecte a la previsió de 47,6. La sorpresa positiva la va donar el sector manufacturer francès, amb un increment des del 51,1 fins al 51,5 respecte a una estimació de caiguda a 50,5. Les xifres més inquietants van ser les del Regne Unit, amb un descens acusat en totes les mètriques i resultats molt pitjors a les previsions dels analistes.

Categories: General Tags: