Home > General > Divendres ens dona un respir

Divendres ens dona un respir

17/08/2019

El governador del Banc de Finlàndia i membre del Banc Central Europeu (BCE), Olli Rehn, ha remarcat las expectatives de flexibilització monetària i també va dir que les mesures d’estímul de la política monetària del BCE que possiblement es presentaran el 12 de setembre, haurien d’excedir les expectatives dels inversors. Per una altra banda, durant el matí de divendres la Xina donava per trencades les relacions amb els Estats Units i el ministre de finances xinès deia que prendria represàlies en contra dels aranzels proposats pel president dels Estats Units, Donald Trump. Mentrestant, els mercats de renda variable del Vell Continent han viscut una jornada a l’alça amb meridianes pujades en una de les setmanes amb menys volum de l’any arran de la festivitat estival. Els inversors a dia d’avui, a més de les negociacions comercials en ple estira i arronsa, miren a un altre costat, i qui pren protagonisme són els rendiments dels bons governamentals a causa, principalment, de la inversió de la corba de tipus d’interès americana de 2 i 10 anys, fet que històricament ha estat un dels indicadors que ha predit una futura recessió. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven amb força la sessió i s’anotaven notòries pujades dels principals índexs americans.

Categories: General Tags: