Home > General > Jornada positiva

Jornada positiva

04/07/2019

Els tres primers dies de la setmana els mercats van tenir un comportament relativament positiu. Tal com vam dir, la bona voluntat per arribar a un acord comercial entre americans i xinesos és un dels principals catalitzadors. A més a més, ara s’hi suma que el mercat està descomptant nous estímuls per part del Banc Central Europeu. S’ha designat Christine Lagarde (fins ara màxim responsable de l’FMI) per presidir el Banc Central Europeu. Es creu que aquest nomenament portarà continuisme en la gestió de Mario Draghi. Aquest continuisme dona a entendre que les polítiques acomodatícies (de tipus baixos) seguiran vigents. En aquest context, un dels sectors més perjudicats ha estat el financer. Com a tercer catalitzador de la jornada, va destacar la publicació d’unes xifres macroeconòmiques positives. L’indicador avançat PMI de sector serveis ha estat superior a les expectaves, oferint el seu millor nivell des de l’octubre. L’IBEX-35 atacava els nivells de 9.400. Els actius de renda fixa governamental estaven cotitzant a mínims de rendiment amb el Treasury 10y americà amb una yield de l’1,95%, el bund alemany amb yield negativa -0,387% i el bono govern espanyol a 10 anys, 0,21%.

Categories: General Tags: