Home > General > Mercats avall!

Mercats avall!

02/09/2015

Els mercats pateixen una nova sessió dramàtica, similar a la del dilluns de la setmana passada. El tret de sortida de la sessió d’ahir la donava, de nou, la Xina, amb la presentació del PMI Manufacturer. Aquest ha reactivat les alarmes sobre l’evolució de la segona economia mundial. Les caigudes dels índexs asiàtics, amb el Nikkei nipó cedint gairebé un 4%, es traslladaven als mercats europeus. Wall Street no s’escapava de les pèrdues i retrocedia prop d’un 2% en el moment del tancament dels mercats europeus. D’altra banda, destaquem la pujada que ha experimentat el petroli, després de la forta davallada patida la setmana anterior. La matèria primera recuperava un 20% del seu valor en tan sols tres dies degut a la revisió a les perspectives de demanda de la AIE (Associació Internacional de l’Energia) i per què l’OPEP s’ha mostrat propensa a discutir les quotes. En aquest context, el dòlar perdia posicions davant de l’euro i se situava a l’encreuament de l’1,1254.

Categories: General Tags: