Home > General > Grècia marca el temperament del mercat

Grècia marca el temperament del mercat

07/07/2015

El govern d’Alexis Tsipras ha rebut el suport del poble hel·lè, que ha votat majoritàriament per l’oxi a la troica. El no de Grècia pot obrir un nou escenari d’incertesa per la zona euro. El referèndum dóna pas a un cúmul de reunions entre els presidents de l’euro- grup i els del BCE. En espera de la cimera d’avui entre els ministres de Finances de l’euro, on no formarà part Yanis Varoufakis, exministre de Finances grec, que va presentar la seva dimissió després de les pressions dels creditors. Els uns i els altres hauran de decidir si obren les negociacions per un tercer rescat, sense descartar una sortida de Grècia de la zona euro. (Grexit) Aquesta situació ha ocasionat un descens de les borses del Vell Continent que flirtejaven amb el 2%. No obstant això, la divisa eurodòlar s’ha comportat de forma molt tranquil·la i s’ha mantingut als voltants de l’1,1080.

Categories: General Tags: