Home > receptes > Magdalenes de Poma, sense gluten

Magdalenes de Poma, sense gluten

25/01/2017

Amb els dies de fred que han estat fent i que sembla que encara ens queden, no se a vosaltres però la veritat és que a mi em venia molt de gust encendre el forn i disfrutar de uns bons berenars de cap de setmana sense surtir de casa.

Així que avui us proposo una recepta ideal per acompanyar els vostres esmorçars o berenars. Unes magdalenes de poma, sense gluten.

 Magdalenes de Poma sense gluten

 

Ingredients:

 

Per la massa de Magdalenes. 

  • 1oo g de farina sense gluten ( jo he utilitzat la Mix Dolci de Schär)
  • 70 g de farina d’arròs
  • 40 g de farina de Ametlla
  • 10 g de llevat sense gluten
  • 150 ml d’oli de gira-sol
  • 160g de sucre
  • 100 ml de llet. Podeu utilitzar també llet de soja o sense lactosa
  • 2 ous
  • un mica de sal

Per la compota de poma:

  • 3 pomes
  • 100 g de sucre
  • 300 ml d’aigua
  • una branca de canyella

 

Preparació:

 

Compota de Poma: Aquests passos són opcionals. Si ho preferiu, podeu comprar compota ja feta. O bé fer la recepta amb confitura de poma.

  1. Pelem i tallem a trossos petit les pomes
  2. Fiquem en una olla fiquem els trossos de poma, la canyella i l’aigua. Portem a ebullició a foc baix. I deixem uns 30 minuts.
  3. Trèiem l’aigua que sobri, la canyella i triturem.
  4. Deixem refredar.

Magdalenes:

  1. Preescalfem el forn a 215 ºC.

Nota: Si el vostre forn  dóna la possibilitat de ficar calor només a baix, fiqueu la safata a una altura mitjana. Si no us deixa, fiqueu la calor a dalt i a baix i la safata a mitja baixa altura. Eviteu el ventilador del forn.

2. Barregem bé les farines juntament amb el llevat i la mica de sal.

3. Batem els ous amb el sucre. Si ho feu amb un robot: comenceu  a velocitat baixa i aneu augmentat aquesta progressivament. Batem fins que dupliquin el seu volum.

4. Afegim la llet a poc a poc sense deixar de batre. Primer a velocitat baixa i anem augmentant la intensitat.

5. A continuació, afegim la barreja de farines. Continuem barrejant. I com hem fet en els passos anteriors anem augmentant la velocitat a poc a poc.

6. Per últim afegim l’oli. Ho fem en tres vegades, a velocitat baixa. Una vegada hàgim afegit tot l’oli augmentem la velocitat i batem fins a aconseguir una massa homogènia.

7. Aboquem una mica de la massa als nostres motlles per magdalenes. Jo utilitzo una cullera de servir gelat. A continuació amb una cullera de postre fiquem una mica de la compota de poma. Acabem d’abocar la massa fins a uns 2/3 dels motlles. I empolvorem amb una mica de sucre.

8. Introduïm al forn uns 20 minuts. Recordeu punxar-les amb un escuradents abans de treure-les.

9. Deixem refredar sobre una reixeta.

Magdalenes sense Gluten

 I ja tenim les nostres magdalenes preparades. Espero que us agradin.

Us pot resultar interessant també:

Magdalenes de taronja sense gluten

Magdalenes de Taronja sense gluten

muffins sense gluten

Muffins de fruits vermells sense gluten

  1. Gluten ?
    25/01/2017 a les 14:19 | #1

    El gluten y el no gluten son en sí mismos dos negocios,el cereal integral orgánico,con todas sus capas no tiene gluten,el gluten aparece cuando se refina el cereal,es una consecuencia de nuestra época, nunca antes en la historia de la civilización se había hablado de las nefastas consecuencias para la salud del gluten.

    • a-taula-sense-gluten
      25/01/2017 a les 15:06 | #2

      El gluten és una proteïna formada per gliadina i glutenina. Es troba en alguns cereals com el blat, l’ordi, el sègol… I una dieta sense gluten és l’únic tractament que tenim els celíacs.