Home > General > Cookies de cireres sense gluten

Cookies de cireres sense gluten

14/07/2017

Molt bon dia a tots,

Tot i que a l’estiu no ve massa de gust encendre el forn, avui us porto una recepta que us farà canviar d’opinió. Es tracta d’una recepta molt senzilla i ràpida que podreu preparar amb l’ajuda dels més petits. A més, hi ha res millor que utilitzar fruita de temporada per les nostres postres?
cookies de cireres sense gluten
Descobreix amb nosaltres com fer unes delicioses galetes de cirera sense gluten, comencem!

Ingredients: 

  • 150 g de mantega
  • 100 g de sucre moreno
  • 1 ou
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 1/4 de culleradeta de llevat químic (sense gluten)
  • 250 g de mix de farina sense gluten*
  • 120 g aprox. de cireres.

*Mix de farina sense gluten: Podeu utilitzar un mix comercial, per exemple el Mix dolci de Schär, però si voleu que el resultat sigui realment increïble, us deixo un dels mix de farines sense gluten que utilitzo a casa per les receptes dolces (magdalenes, pastissos, galetes).

Ingredients Mix de farina sense gluten (500 g)

  • 245 g de farina d’arròs
  • 180 g de midó de blat de moro
  • 75 g de farina d’ametlla
  • 1/2 culleradeta de goma Xantana Nota: No és imprescindible, però millora la textura. Aquí a Andorra no l’he trobada, jo la compro a botigues especialitzades de Barcelona o on-line.

Preparació:

  1. Batem la mantega (haurà d’estar a temperatura ambient) amb el sucre, fins a  aconseguir una barreja cremosa amb tots els ingredients ben integrats
  2. Incorporem l’ou i continuem batent.
  3. Afegim la farina, el bicarbonat i el llevat i mentre batem tot a velocitat mitja.
  4. Quan tinguem una massa homogènia, incorporem les cireres, prèviament tallades a trossos petits
  5. Deixem el bol a la nevera uns 20 minuts mentre preescalfem el forn a 180 º C. i preparem les safates del forn amb paper vegetal.
  6. Anem agafant porcions de la massa (jo utilitzo una cullera de servir gelats) i formem boles que anirem col·locant sobre la safata del forn, tenint la previsió de deixar suficient espai entre elles per evitar que s’enganxin quan s’estiguin coent. Les xafem una miqueta amb les mans.
  7. Introduïm les galetes al forn a 180º C entre 15 i 17 minuts.
  8. Deixem que les galetes es temperin a la safata i posteriorment les  passem a una reixeta on s’acabaran d’enfredar.

Ara només queda menjar-les i continuar gaudint de l’estiu.

Espero que us hagi agradat la recepta i que us animeu a fer-la a casa. Jo per la meva part, em despedeixo fins setembre tot desitjant-vos un bon i deliciós estiu.

Ens veiem a la tornada amb moltíssimes més receptes.

Us pot interessar també:

Categories: General Tags: