Home > receptes > Pa de Pagès Sense Gluten

Pa de Pagès Sense Gluten

18/01/2017

Una de les coses que més he trobat a faltar d’ençà que em van diagnosticar la celiaquia ha sigut el pa. És veritat que hi ha una gran varietat de pa sense gluten, però jo encara no he comprat cap que sigui cruixent.

Trobava a faltar un entrepà cruixent, una bona torrada de pa de pagès. Així que ens vam ficar mans a la massa per fer el nostre pa. No ha sigut fàcil, ens ha costat llençar pa moltes vegades, però finalment i amb el consell d’alguns amics, que gràcies a la celiaquia s’han tornat uns experts forners, hem trobat una recepta molt senzilla i amb un molt bon resultat. De fet a casa ja no volen un altre pa.

Pa de pagès
Comencem amb la recepta!

Ingredients:

 

  • 400 g. de farina panificable sense gluten (nosaltres utilitzem la de Schär)
  • 100 g. de farina de civada sense gluten
  • 8 g. de sal
  • 12 g. de llevat fresc o un sobre de llevat sec
  • 6 g. de bicarbonat (si utilitzeu el llevat sec) o una culleradeta de sucre (si utilitzeu el llevat fresc)
  • Entre 350 i 400 ml d’aigua tèbia

 

Preparació:

 

1. Si utilitzeu llevat fresc: ficarem una mica de l’aigua en un got per dissoldre el llevat. Ha de fer espuma, si no fa, és que hem escalfat molt l’aigua o el llevat no estava en bon estat. Reservem.

2. Barregem tots els ingredients secs.

3. A continuació anirem introduint l’aigua. Si hem utilitzat el llevat fresc, l’introduirem l’últim.

Nota: Si teniu un robot de cuina, pasteu durant 10 minuts. Si ho feu a mà, haureu de pastar fins que aconseguiu una massa homogènia.

4.  Enfarinem la zona de treball i ens enfarinem també les fans. Fem una bola amb la massa, tapem amb un drap i deixem reposar uns 25 minuts, en una zona càlida de casa.

5. Preescalfem el forn a 180ºC. i introduïm un recipient amb aigua (això és perquè l’escorça del pa quedi ben cruixent)

6. Introduïm  el pa al forn durant una hora (escalfor d’alt i  baix i a altura baixa). Compte quan el trèiem perquè hi haurà vapor d’aigua.

Ja tenim el nostre pa. No hi haurà ningú que es pugui resistir 😉

Torrades amb pa de pages

  1. Laura
    18/01/2017 a les 18:08 | #1

    Genial! Molt bona pinta 🙂

  2. Jordi ORDOÑEZ
    24/01/2017 a les 21:11 | #2

    Molt bo!! Moltes gràcies per haver començat per aquesta recepta. Ens aporta un aliment bàsic, diari i que no era fàcil de trobar fora de la indústria amb tota la química que comporta, i ni de bon tros tant bo!!

    • a-taula-sense-gluten
      25/01/2017 a les 09:18 | #3

      Moltes gràcies. Si la veritat és que és un aliment bàsic però que per als celíacs no sempre ens resulta fàcil de trobar un de bo i que no estigui massa processat. A més dels preus que són elevadíssims. Espero que us agradi i el blog us sigui d’utilitat.