Home > General > L’Ibex supera els 10 mil punts gràcies a Meliá

L’Ibex supera els 10 mil punts gràcies a Meliá

21/02/2024

Les borses europees tancaven mixtes, entre les quals va destacar el bon comportament novament de l’espanyola: l’Ibex va pujar quasi un 1% i va arribar a superar els 10.000 punts. Hi va destacar la cadena hotelera espanyola Meliá, que va superar el 10% de pujada, amb l’anunci que Banc Santander n’adquiria el 38% de tres hotels per valor de 300 milions. Ahir també va destacar el bon comportament del sector utilities, amb Enagás, i el sector financer i de consum. En to empresarial també va destacar la pujada en borsa de la companyia de tèxtil Superdry, que es va disparar més d’un 15% després que es va conèixer una possible oferta de compra: un inversor americà hauria donat suport a l’opa pels cofundadors del grup.

Ahir una de les notícies que més va destacar van ser els impulsos crediticis de la Xina, que retallava el tipus hipotecari més del que esperaven els analistes i que va ser ben acollit a les borses asiàtiques. Va rebaixar concretament 25 punts bàsics, situant-lo en un 3,95%. A Europa, una de les dades de què els analistes van estar molt pendents va ser la dels salaris negociats del BCE, que van augmentar un 4,5% a finals del 2023. Aquesta xifra redueix les pors que això pugui pressionar la inflació, i per tant afegeixi noves incerteses sobre la primera baixada de tipus a l’eurozona.

Avui el mercat estarà atent a la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal de finals de gener, per veure si pot haver-hi indicis de cap a on aniran les properes decisions de l’organisme. En to empresarial destacaran els resultats de la companyia americana Nvidia, entre d’altres.

Categories: General Tags: