Home > General > Europa inicia la setmana sense referències de Wall Street

Europa inicia la setmana sense referències de Wall Street

20/02/2024

Les borses europees iniciaven la setmana amb la reobertura del mercat xinès, després del tancament la setmana anterior per l’Any Nou xinès, però sense la referència de Wall Street, que tancava pel Dia dels Presidents, que se celebra el tercer dilluns de febrer i commemora George Washington. Aquesta setmana la vista estarà posada, d’una banda, en les actes de la Reserva Federal corresponents a la darrera reunió de gener i, d’una altra, per la publicació de PMI manufacturers de l’eurozona i els Estats Units i de serveis, que marcaran molt la tendència de la setmana. Amb aquest context, les borses europees van tancar sense una tendència clara. Va destacar la pujada de l’espanyola, quasi un 0,60%, impulsada per Repsol, Telefónica i Banc Santander. L’entitat financera va anunciar un augment significatiu del dividend en efectiu i un nou pla de recompra d’accions.

El preu del petroli ahir va obrir amb caigudes per les preocupacions sobre l’alentiment de la demanda i les advertències de l’Agència Internacional de l’Energia, que espera que el 2024 sigui pitjor pel que fa a la demanda, després de conèixer la situació de recessió del Regne Unit i el Japó. Al final del dia, però, es va recuperar, i el Brent va tancar a 83 dòlars el barril.

En to empresarial avui estarem atents als resultats de la cadena de supermercats Wallmart, de l’empresa minorista de reparacions Home Depot i de la companyia de dispositius mèdics Medtronic, entre d’altres. Demà, una de les estrelles del dia seran els resultats de la companyia Nvidia, dedicada al programari, dissenys de processadors de gràfics i interfícies de programació d’aplicacions: el 2023 va tancar amb pujades superiors al 200% en borsa i enguany fins ara té una rendibilitat superior al 40%; per tant, els analistes estan molt pendents de si els resultats compliran amb els objectius.

Categories: General Tags: