Home > General > El preu del gas americà s’enfonsa

El preu del gas americà s’enfonsa

17/02/2024

Durant aquesta setmana, en especial des de la publicació de la inflació americana dimarts passat, els rendiments dels bons governamentals han experimentat un repunt important. Els analistes no creuen que les baixades de tipus per part dels grans bancs centrals siguin tan aviat com es preveia fins fa poc: les probabilitats que es produeixi la primera retallada al maig han baixat per sota del 50%, i té més probabilitats que es produeixi al juny. Amb tot això, el bo americà ha passat de cotitzar a nivells del 4,10% la setmana anterior a repuntar 20 punts bàsics i situar-se per sobre del 4,30%. La mateixa tendència s’ha viscut en Europa: el bo alemany a 10 anys cotitza per sobre del 2,40%; l’espanyol, per sobre del 3,30%, i l’italià, entorn del 3,90%.

El preu del gas americà ha baixat amb força, cosa que reforça la baixa inflació, que ha caigut abruptament un 50% des dels màxims del gener i es troba a nivells que no es registren des del 2020 (en plena pandèmia). El president de la Reserva Federal ja va anticipar que la baixada dels preus de l’energia i els carburants és clau perquè la inflació baixi sense que tingui un efecte perjudicial per a l’economia. El preu del petroli es va mantenir en nivells elevats: la referència europea, el Brent, cotitza per sobre dels 82 dòlars el barril.

En to empresarial, ahir la plataforma d’intercanvi de criptodivises Coinbase va obrir pujant amb força, després de presentar uns resultats molt bons, amb un benefici de 273 milions de dòlars en comparació amb les pèrdues dels darrers dos anys. Els resultats van superar les expectatives dels analistes i la cotització així ho va reflectir.

Categories: General Tags: