Home > General > Com tanquen l’any els mercats aquest 2023?

Com tanquen l’any els mercats aquest 2023?

30/12/2023

Ahir, última sessió borsària abans de tancar l’any, l’EuroStoxx 50 es queda a les portes d’aconseguir un rendiment del 20% o superior. El ral·li, vist en la recta final de l’any, ha permès a l’índex superar els 4.500 punts encara que no els 4.570 que marquen el sostre previ a la crisi de Lehman Brothers i màxims no obtinguts des del 2007. El DAX alemany també ronda el 20% i l’índex de referència francès, el CAC, registra una rendibilitat superior al 16%. Pel que fa a l’Ibex-35, ha superat el 20% de rendibilitat aquest 2023 i registra el millor exercici des del 2009. Només el FTSE MIB italià s’apunta un exercici millor que el del selectiu espanyol, amb un rendiment que supera el 28%. El 2023 ha estat un any positiu per a la renda fixa amb guanys del 6% de mitjana per a l’inversor, gràcies a la caiguda de les rendibilitats (o pujades dels preus) en la recta final de l’any. La renda fixa registra així els dos millors mesos per al deute de la història. La caiguda de la inflació i la millora de les expectatives per a l’any vinent han permès que les rendibilitats dels bons sobirans hagin baixat fins als nivells actuals. Però és la previsió de les properes retallades de tipus d’interès durant el 2024 el que més va empènyer al mercat de deute. Divendres també es va conèixer la dada d’inflació d’Espanya del mes de desembre. La inflació es va situar al 3,1% interanual, una dècima per sota la inflació del mes anterior. La inflació subjacent ha baixat fins al 3,8% des del 4,5% del mes anterior, i se situa 0,7 punts per sobre de l’índex general, la menor distància entre tots dos des del mes de març.

Caracteres: 1614 | Palabras: 294 | Párrafos: 1 | Líneas: 54 /54 | Columnas: 3
Categories: General Tags: