Home > General > Missatge més agressiu per part de membres de Bancs Centrals

Missatge més agressiu per part de membres de Bancs Centrals

29/12/2023

Un dels membres més hawkish del Banc Central Europeu (BCE), Robert Holzmann (governador del Banc Central d’Àustria), ha afirmat que és massa aviat per a parlar d’una reducció dels tipus d’interès i que no és segur que es produeixi una baixada el 2024. Les pujades de tipus d’enguany ja mostren impacte en l’alentiment de la inflació, però segons Holzmann seria prematur pensar en baixades de tipus. En aquest sentit, el mercat descompta fins a set baixades de tipus de 25 punts bàsics l’any vinent. Aquesta divergència provocarà volatilitat als mercats el 2024. Ahir, en la publicació de les actes de la reunió de política monetària del Banc Central de Japó (BoJ) de la setmana passada, un membre va comentar que es podria decidir abandonar l’era de tipus negatius al Japó quan les negociacions salarials hagin acabat la primavera de l’any vinent. Dimecres, el mateix BoJ va anunciar que els límits a les compres de bons del govern japonès es reduiran el primer trimestre del l’any vinent. D’altra banda, ahir el preu del petroli va tornar a patir una baixada de preu superior a l’1%. Ja són dues jornades consecutives caient, i el preu del barril es va situar en tancar la sessió europea per sota dels 79 dòlars, després d’un breu repunt per les notícies que arriben des del mar Roig, amb els vaixells de mercaderies evitant la zona d’atacs a embarcacions. Dimecres els preus del cru tornaven a baixar després que un informe de l’Institut Americà del Petroli (API) reflectís un augment d’inventaris als EUA (més de 1,8 milions de barrils) la setmana passada, cosa que alimenta els senyals que l’oferta supera la demanda.

Categories: General Tags: