Home > General > Govern Xinès: pas enrere en la restricció dels jocs en línia

Govern Xinès: pas enrere en la restricció dels jocs en línia

28/12/2023

El govern Xinès, divendres passat va anunciar un pla per a imposar noves restriccions a la indústria dels jocs per a lluitar contra l’addicció. Una notícia que va sacsejar el sector tecnològic i diversos gegants de la indústria van registrar caigudes molt importants en borsa. Aquest anunci va colpejar amb força la cotització de Tencent –líder mundial d’aquest sector a nivell d’ingressos– que va caure un -12,4% al tancament de la borsa de Hong Kong. Davant d’aquesta reacció, ahir el govern Xinès va fer un pas enrere i va relaxar les restriccions dels jocs en línia i va aprovar 105 nous jocs per jugar online. El 2021 els reguladors xinesos ja van limitar la quantitat de temps que podien passar els nens en jocs a tres hores setmanals, i van expressar la seva preocupació sobre l’addicció als videojocs. Les autoritzacions de nous videojocs es van suspendre uns vuit mesos, però es van reprendre l’abril del 2022 quan es va suavitzar la campanya de control sobre tota la indústria tecnològica.
D’altra banda, ahir també van sortir publicats els beneficis de les companyies industrials que han accelerat el seu ritme de creixement en el mes de novembre fins al voltant del +30%.
La cita més rellevant d’aquesta setmana és la publicació divendres de la lectura preliminar de l’IPC de desembre a Espanya.

Darrerament els inversors estan utilitzant l’IPC espanyol com un indicador avançat del comportament de la inflació en la zona euro.

Categories: General Tags: