Home > General > La dada estrella del dia: l’indicador d’inflació dels EUA

La dada estrella del dia: l’indicador d’inflació dels EUA

23/12/2023

Ahir els mercats europeus van cotitzar mixts durant el matí en espera de la dada més esperada del dia, l’indicador d’inflació dels Estats Units, una de les dades que més agrada als membres de la Reserva Federal. Els analistes van estimar que la dada subjacent es moderés situant-se en un 3,3%. Finalment, la dada va sorprendre els mercats i es va situar per sota de les expectatives, concretament un 3,2%.  

Durant aquesta setmana, la renda fixa s’ha consolidat amb lleugers repunts en les corbes europees sense quasi catalitzadors. Als Estats Units les peticions de subsidi d’atur millors del que esperava el mercat van servir per impulsar a l’alça de manera rellevant la rendibilitat del bo a 10 anys, cotitzant a nivells del 3,85%. El bo de referència alemany a 10 anys es va mantenir cotitzant per sota del 2%, l’equivalent a Espanya per sota del 2,90% i l’italià a nivells del 3,55%.

El preu del petroli ha repuntat aquesta darrera setmana, arribant a cotitzar el Brent a nivells de 80 dòlars el barril. Dijous passat es va conèixer que Angola anunciava que sortia del càrtel de l’OPEP (3,0% de la producció), deixat el càrtel amb 12 països, perquè segons ha indicat creu que la pertinença al grup no li serveix, segons els seus interessos. Angola, que va ingressar a l’OPEP el 2007, produeix prop d’1,1 milions de barrils per dia (bpd) de petroli, davant dels 28 milions de bpd de tota l’OPEP.

Categories: General Tags: