Home > General > El PIB americà va decebre

El PIB americà va decebre

22/12/2023

Els mercats europeus van obrir amb caigudes, després del tancament en vermell de Wall Street dimecres. El dia va estar marcat per les dades macroeconòmiques conegudes als Estats Units, tant la dada d’atur setmanal com la revisió del PIB del tercer trimestre. El PIB trimestral americà va sorprendre a la baixa. Els analistes esperaven que se situés per sobre del 5% i finalment va quedar per sota, concretament en un 4,9%. Tot i la revisió a la baixa, la dada segueix mostrant un creixement fort i els analistes estimen que la dada serà més feble en el quart trimestre. La clau segueix sent el consum personal, el motor del creixement de l’economia americana, amb un augment del 3,1% en comptes del 3,6% de la segona estimació. D’altra banda, es va conèixer la dada de peticions d’atur americà, que es mantenen per sota de les estimacions, concretament la xifra va quedar per sobre del 200.000, però sorprenent a la baixa, concretament se situava en 205.000 quan s’esperava que fos de 214.000. La notícia de la dada del PIB va provocar un moviment clar en la renda fixa, el treasury a 10 anys se situava en un 3,87%, a nivells de principi del 2023. El bo alemany es mantenia cotitzant per sota del 2%. El vicepresident del BCE, Luis de Guindos, va rebutjar la menció a una possible recessió tècnica a l’eurozona. Tot i que va confirmar que el problema principal és que l’economia europea té un problema estructural per créixer, preveuen augments moderats de l’1% fins al 2026. El problema principal d’aquest creixement és la productivitat, que es manté sense grans 

Categories: General Tags: