Home > General > La inflació britànica, protagonista de la jornada

La inflació britànica, protagonista de la jornada

21/12/2023

Els mercats europeus van iniciar el dia amb caigudes moderades, tancant finalment mixtes sense una tendència clara. L’índex que més va destacar va ser el de Regne Unit, gràcies a la publicació a primera hora del matí d’una molt bona dada d’inflació. La xifra concretament va aconseguir tancar per sota del 4%, concretament en el 3,90% el mes de novembre, des del 4,6% al mes d’octubre. I l’índex de preus de consum de serveis se situava en un 6,3%. D’aquesta manera, la inflació britànica s’alinea amb la dels Estats Units, que va ser del 3,1%, i la de l’eurozona, que coneixíem a primers d’aquesta setmana, situada en un 2,4%. En l’àmbit empresarial, ahir la companyia de telefonia espanyola Telefónica es va disparar fins a un 7% després que dimarts se sapigués que el govern espanyol entraria en l’accionariat de la companyia a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), amb una participació de fins al 10%. La notícia va ser molt ben rebuda, tot i que al final del dia la companyia va tancar la jornada amb una pujada de menys de la meitat de la inicial, pujant un 3,2%.  

Aquest context de desacceleració de la inflació dels principals països europeus va provocar una rebaixa de les rendibilitats dels bons governamentals. El bund alemany a 10 anys trencava la barrera del 2% a la baixa, i va cotitzar a nivells prop de l’1,97%, el bo espanyol a 10 anys també experimentava la mateixa tendència i cotitzava per sota del 3%. Als Estats Units, el treasury a 10 anys va cotitzar a nivells per 

Categories: General Tags: