Home > General > Atents avui a la dada d’inflació definitiva de l’eurozona

Atents avui a la dada d’inflació definitiva de l’eurozona

19/12/2023

Aquesta setmana serà bastant de transició, després de les reunions dels grans bancs centrals la setmana passada. Les borses europees iniciaven la setmana amb dubtes i finalment van tancar amb lleugeres correccions, destacant l’Eurostoxx-50, que va caure una mica més d’un 0,60%. Dels pocs índexs europeus en positiu va destacar el britànic, que va pujar el 0,50%. Pel que fa a companyies, va destacar el bon comportament d’Arcelormittal, que va pujar més del 5% gràcies a l’anunci d’una nova oferta de Nippon Steel sobre US Steel per 14.000 milions. Pel que fa a dades macroeconòmiques, iniciàvem la setmana amb les dades de confiança del consumidor d’Alemanya, l’índex Ifo, que novament va decebre els mercats. La dada va caure fins al 86,4% i la preliminar del mes anterior es va revisar a la baixa. Els analistes esperaven que millorés, enllaçant tres mesos seguits de millora, però la tendència s’ha trencat, mostrant debilitament de l’economia alemanya. Quant als bancs centrals, la setmana es presenta bastant més relaxada que l’anterior, amb l’actuació dels grans bancs centrals (la Reserva Federal, el Banc Central Europeu i el Banc d’Anglaterra). Aquesta setmana li tocarà el torn al Banc del Japó. Els analistes estaran pendents de les actuacions i comentaris per fer el gir de la política monetària, després de mantenir-se amb una política ultralaxa en contra dels altres bancs centrals desenvolupats. Seguiran molt de prop quines seran les actuacions per anar allunyant-se dels tipus d’interès en negatiu. Avui, atents a la inflació de l’Eurozona.

Categories: General Tags: