Home > General > Els bancs centrals no deceben

Els bancs centrals no deceben

15/12/2023

Els bancs centrals no van decebre els mercats i van mantenir els tipus sense canvis, donant missatges amb biaix dovish, descomptant baixades de tipus el 2024. Els mercats van rebre molt positivament els missatges dels bancs centrals i van pujar amb força, les rendibilitats de la renda fixa van fer un moviment ràpid a la baixa posant en preu les possibles baixades, i l’euro es va apreciar amb força. Dimecres la Reserva Federal (Fed) va mantenir els tipus en el 5,25%-5,5%, donant per tancades les pujades de tipus d’interès i, a més, projecta tres retallades de tipus de cara al 2024. És la primera vegada que diuen que no hi haurà més pujades i que el pròxim moviment serà una retallada. Les noves projeccions apunten fins a -75 punts bàsics de retallades el 2024 (acabarien entre el 4,5%-4,75%) i mantenint-ne  -100 per al 2025. El president, Jerome Powell, es va mostrar optimista en la compareixença posterior a la reunió comentant que la inflació s’ha moderat sense un augment significatiu d’atur i que eren bones notícies. El Banc Central Europeu no va tocar els tipus, mantenint-los en el 4,50%, 4,75% i 4,00%, el tipus d’interès de les operacions principals de finançament, el de facilitat marginal de crèdit i la facilitat de dipòsit, respectivament. Va revisar les previsions de la inflació de l’eurozona situant la dada el 2024, que preveu que es moderi més lentament que el 2023 i s’espera que la xifra sigui del 2,7%. També va advertir que la inflació podria repuntar al desembre. Va donar dades addicional sobre el procés de reducció del balanç.

Categories: General Tags: