Home > General > El PMI de l’eurozona supera les expectatives

El PMI de l’eurozona supera les expectatives

06/12/2023

Les borses europees van tancar ahir amb fortes pujades. L’Eurostoxx-50 va pujar un 0,85% gràcies al bon comportament del sector de consum i el sector de telecomunicacions en especial, i van quedar més endarrerits el sector de l’energia i el d’utilities. Ahir es van conèixer dades macroeconòmiques dels Estats Units, destacant el sector serveis, que va créixer per onzè mes consecutiu. Així, el PMI no manufacturer es va situar en 52,7, experimentant un increment del 0,9% respecte al mes anterior. El sector serveis va créixer en 41 mesos dels darrers 42, marcant només una sola contracció al desembre. També es van conèixer dades del mercat laboral americà, que mostra refredament, concretament els famosos Jolts, vacants de treball, que van baixar confirmant la senda de baixada després del repunt viscut a l’agost i marcant la lectura més baixa des del març del 2021. Des d’Europa ahir vàrem conèixer una bateria de PMI, tant el de l’eurozona com de diferents països, destacant Espanya, Alemanya, Itàlia o el Regne Unit. La xifra de l’eurozona composta es va situar en 47,6, lleugerament millor que la dada preliminar. Aquest índex mostra l’evolució de l’activitat econòmica en general de la regió, sent el sisè mes consecutiu de retrocés. Des d’Àsia ahir coneixíem la decisió de l’agència de qualificació Moody’s, que rebaixava a la Xina la perspectiva a negativa, donades les creixents preocupacions globals sobre el nivell de deute de la segona economia més gran del món. Va rebaixar la perspectiva, però manté el ràting en A1. Avui, dades macroeconòmiques als EUA.

Categories: General Tags: