Home > General > La inflació de l’eurozona sorprèn els analistes

La inflació de l’eurozona sorprèn els analistes

01/12/2023

Ahir va ser un dia intens quant a dades macroeconòmiques. Una de les més importants va ser la d’inflació de l’eurozona, que va sorprendre desaccelerant-se fins al 2,4% interanual, sent la més baixa des de l’agost del 2021, molt pròxima a l’objectiu del Banc Central Europeu del 2%. En conèixer la dada es va produir una reacció clara en la renda fixa, retallant les rendibilitats, anticipant retallades de tipus per part del BCE, va provocar que el bo alemany a 10 anys arribés a cotitzar per sota del 2,40%. El mercat de divises no va trigar a reaccionar debilitant-se l’euro respecte al dòlar, recordant que la jornada anterior havia arribat a superar l’1,10. Ahir va cotitzar en nivells d’1,09. Després de conèixer la dada la probabilitat de rebaixes de tipus s’ha incrementat i els analistes preveuen que pugui produir-se la primera retallada l’abril del 2024, de 25 punts bàsics. Cal no oblidar que aquestes previsions van en contra del que intenten transmetre els membres dels bancs centrals, indicant cautela i que no estan avaluant encara baixades de tipus. Addicionalment, des d’Alemanya es va conèixer la dada d’atur, que va pujar inesperadament al nivell més elevat des del 2021, arribant al 5,9% al novembre. La producció es va contraure i el Bundesbank calcula que el país està en recessió. El preu del cru ahir va viure un dia de volatilitat i va iniciar el dia amb pujades de més 2%, després de conèixer que l’OPEP+ havien arribat a un acord per retallar la producció de cru extra d’un milió de barrils, addicional a les mesures ja preses amb anterioritat.

Categories: General Tags: